7. Gala podelitev ZIZ nagrad

7. Gala podelitev ZIZ nagrad, 2020

Gala dogodek leta 2020 je bil nekaj posebnega – poleg očitnih razlogov tudi zato, ker nismo podelili nagrad. Zaradi trenutnih razmer in njim primernih ukrepov se je kulturno ustvarjanje ustavilo, in v takšnih okoliščinah je bilo predstave okviru gledališkega festivala nemogoče v predstaviti in si jih ogledati v živo, v gledališkem okolju. V Kolektivu ZIZ verjamemo v gledališče, ki je živi medij, in ki se ga prek drugačnega medija ne da poustvariti.  Letos je bil izmed ZIZ nagrad tako podeljen le ZIZ prstan, nagrada za pomemben doprinos k oblikovanju  alternativne uprizoritvene scene v Mariboru. Prejemnik 5. ZIZ prstana je Renato Volker.

Pomen vztrajnosti in borbe pri alternativnem gledališkem ustvarjanju je poudaril tudi letošnji slavnostni govornik Miha Bezeljak. Kot pravi, je ključno, da se zdaj, ko se kultura sooča s številnimi omejitvami, umetniško ustvarjanje ne preneha. Prav s kvalitetnim in raznovrstnim ustvarjanjem namreč odgovarjamo na vulgarno vprašanje, zakaj kulturo sploh še potrebujemo.

Spletna Gala ostaja na ogled:

Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže

Koncept in izvedba: Kolektiv ZIZ

Soorganizatorji: Narodni dom (Vetrinjski dvor), KUD Transformator

Avtorja scenarija in napovedovalca: Jan F. Podbrežnik in Eva Nađ

Izvršni producenti: Barbara Polajnar, Žiga Auer, Simon Žlahtič, Filip Bojanić

Odnosi z javnostmi: Anja Koleša, Anamarija Nađ, Lara Draškovič

Oblikovanje in video: Urša Rahne

Oblikovanje nagrad: Nina Šulin

Muzika: Danijel Marinič

Medijska sponzorja: Radio Marš in Radio Maribor

Projekt sofinancira Mestna občina Maribor.

 

HVALA

Barbari Polajnar, Simonu Žlahtiču, Filipu Bojaniću, Žigi Auerju, Anamariji Nađ, Janu Podbrežniku, Evi Nađ, Anji Koleša, Lari Draškovič, Renatu Volkerju, Anastaziji Leščak, Nini Šulin, Borutu Žvorcu, Milanki Mladenović, Nevi Toplak, Miogradu Petroviču, Jaki Andreju Vojevcu, Jaši Jenullu, Sandri Štefanec, Galu Tišlerju, Urošu Kaurinu, Vitu Weisu, Žigi Brdniku, Barbari Mastnak, Maretu Bulcu, Niki Bezeljak, Zoranu Petroviču, Tomažu Podbevšku, Ivanu Lorenčiču, Tanji Cvitko, Mihi Bezeljaku, Danielu Mariniču, Urši Rahne, Janezu Šaliju, Marku Kebriču, Nežki Struc, Urši Adamič, Marji Zakelšek, Doroteji Jemec, Birgit Fritz, Marku Brumnu, Urški Breznik, Dolores Segina, Akvariju – Terariju Maribor, Wicked Pots, Radiu Maribor, Radiu MARŠ in Mestni občini Maribor.